Copperstone rekryterar meriterad Site Manager för Viscaria kopparprojekt

Danderyd den 28 juli 2020

Copperstone Resources AB (publ) rekryterar meriterade Anna Tyni som Site Manager för Viscaria-projektet i Kiruna. 

Anna Tyni har 20-årig erfarenhet från en rad ledande positioner inom LKAB, framför allt inom anrikning, produktion och logistik. Som Site Manager kommer hon att ha personalansvar för teamet i Kiruna samt det övergripande ansvaret för förberedelserna inför återöppningen av Viscaria-gruvan.

”Vi är väldigt glada att Anna Tyni tackat ja till denna viktiga roll i Viscaria-projektet. Hon har i rekryteringsprocessen visat ett tydligt driv och engagemang och kombinerat med hennes erfarenheter och lokalkännedom är jag övertygad om att hon kommer ha en central roll i de viktiga steg vi ser framför oss inför återöppningen av gruvan. Med starka färska provborrningsresultat och de senaste nyckelrekryteringarna har projekt nu avancerat snabbt på kort tid” säger Michael Mattsson, VD för Copperstone i en kommentar.

Om Anna Tyni
Anna Tyni är född 1972 och är maskiningenjör från Luleå Tekniska Universitet. Hon har 20-årig erfarenhet av olika ledande positioner inom LKAB i Kiruna, bland annat som Driftchef Leveäniemi (LKAB Berg & Betong), produktionschef drift KA1/KA2 (LKABs Anrikningsverk 1 och 2) samt produktionschef Krossning/Entreprenad (LKAB Berg & Betong). De senaste tre åren har Anna arbetat på BDX Företagen i Kiruna som marknadsområdeschef samt affärschef för divisionen Mining. Som arbetande och boende i Kiruna har hon också stor lokal kunskap och engagemang.

Anna Tyni kommer att påbörja sin tjänst hos Copperstone den 1 oktober 2020.

För mer information, vänligen kontakta
VD Michael Mattsson på +46 (0) 705-739777,
michael.mattsson@copperstone.se;
info@copperstone.se eller www.copperstone.se.

Denna information lämnades genom ovannämnda kontaktpersons ombud, för offentliggörande den 28 juli 2020 kl 08:20 CET.

Om Copperstone
Copperstone Resources AB är ett mineralprospekteringsbolag med ett mål att bli ett producerande bas- och ädelmetallföretag inom 3 till 5 år. Bolaget innehar ett antal bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd i Kiruna (Viscariagruvan), Arvidsjaur (Eva, Svartliden, Granliden) och Smedjebacken (Tvistbogruvan) samtliga i Sverige. Största delen av Bolagets mineraltillgångar utgörs f n av koppar. Tillstånd finns även avseende zink, guld, silver och bly m m. Härutöver finns intressen inom järnmalm (Viscaria och aktier i Nordic Iron Ore AB). Samtliga bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd är ägda till 100 %, direkt eller indirekt. Bolagets aktie är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market (ticker COPP B). Augment Partners är bolagets Certified Adviser, info@augment.se, +46 8 505 65 172.