Copperstone deltar i Almedalsveckan.
Vill du träffa oss där? Hör av dig så bokar vi ett möte eller en lunch.

Anders Lundkvist, hållbarhetschef
Anders är en mycket erfaren gruvmiljöspecialist. Han har varit chef för miljö och energi på branschorganisationen Swedish Mining Association (SveMin), samt miljöchef och chef för energi och klimat på LKAB. Under sin karriär har Anders samlat omfattande kunskap inom frågor som är relaterade till miljötillstånd, markanvändning, kontrakt med intressenters återskapande av gruvor, ekologisk kompensation, samt energi- och klimatrelaterade frågor. Anders har även stor lokal kunskap och personligt engagemang i natur och miljö runt Kiruna och Jukkasjärvi. Sommaren 2022 medverkade Anders i P1 Morgons avsnitt om natur och djurliv utmed Torne älv.

Tel: 070-582 63 36
Mejl: anders.lundkvist@copperstone.se

Anna Tyni, vd Copperstone Viscaria (dotterbolag till Copperstone)
Anna har mer än 20 års erfarenhet från ledande positioner inom LKAB i Kiruna, bl.a. som driftchef och ansvarig för uppstart av Leveäniemi-gruvan, produktionschef på LKAB’s anrikningsverk samt produktionschef inom LKAB Berg och Betong och LKAB Minerals. Innan Anna kom till Copperstone arbetade hon som marknadsområdeschef på BDX Företagen i Kiruna. Anna kan bidra med särskild expertis inom gruvfrågor och gruvlogistik, samverkan mellan gruva och samhälle, kompetensförsörjning, samt tillståndsprocessen för gruvverksamheter.

Tel: 070-561 46 11
Mejl: anna.tyni@copperstone.se

Jörgen Olsson är Copperstones arbetande styrelseordförande. Sedan sitt inträde i bolaget 2020 är han den drivande kraften bakom Copperstones arbete för att återöppna Viscariagruvan i Kiruna. Jörgen är även initiativtagaren till näringslivsbolaget Kiruna växer – där medlemmarna är en sammansättning av kommunen, näringsliv, inkl. LKAB och ideella organisationer, med det gemensamma målet om att göra Kiruna till en av Sveriges mest attraktiva kommuner att arbeta och bo i. Jörgen bidrar gärna med sin expertis i samtal om kopparens betydelse för samhällets gröna omställning, samt om det viktiga samspelet mellan näringsliv och samhälle. 

Tel: 070-342 05 70
Mejl: jorgen.olsson@copperstone.se

Copperstone Resources är ett svenskt börsnoterat bolag som skalar upp mot att bli ett modernt och ansvarsfullt producerande gruvbolag genom återöppnandet av Viscariagruvan i Kiruna. Viscarias höga kopparhalt, bedömda mineraltillgångar, geografiska placering och växande team av experter innebär att Copperstone har goda förutsättningar att leverera kvalitativ koppar. Med hjälp av den senaste tekniken inom gruvbrytning, logistik och vattenrening strävar Copperstone efter att bli en av världens mest hållbara kopparproducenter. Utöver Viscariagruvan har Copperstone bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd i Arvidsjaur och Tvistbo.

Övrig kontakt

Karin Svensson

Presskontakt

karin.svensson@copperstone.se +46 76 116 91 90