Tillsammans för ett starkt och levande Kiruna

Vi är övertygade om att resan framåt går snabbare och blir mer meningsfull när vi är aktiva och kan bidra till lokalsamhället och dess fortsatta utveckling. När Kiruna mår bra så mår vi också bra. Svårare än så är det inte!

Copperstones roll i Kiruna gör oss unika. Vi är en naturlig del av staden vilket gör det enklare att förstå och ta ansvar för hela vårt närområde. Gruvan är viktig, men för att en ort ska frodas behövs även andra inslag som skapar trygghet och värde. Därför är det avgörande för oss och vår verksamhet att hela staden får möjlighet att utvecklas. 

Vi är förstås gärna med och bidrar i det arbetet, både i rollen som kommersiell aktör och som en aktiv partner i olika aktiviteter och initiativ inom Kirunas näringsliv, kultur, idrott och friluftsliv.

Samhällsengagemang med positiva förtecken

Kiruna växer

Copperstone är en av initiativtagarna till den ekonomiska föreningen Kiruna Växer som bland annat arbetar med profil- och utvecklingsaktiviteter. Ett exempel är den bostadskonferens som anordnas i mars 2023 i syfte att intressera fler aktörer för vår del av landet och en bostadsmarknad med stor potential.

Kirunas friluftsliv

Vi har varit delaktiga i att finansiera renoveringen av stugan på Ädnamvaara som är ett populärt utflyktsmål och något av en institution i Kirunas friluftsliv.

Artscape 2022

I konstprojektet Artscape 2022 har minnen från Kiruna förvandlats till gatukonst i form av sex storskaliga väggmålningar i den gemensamma stadsmiljön. Copperstone var en av finansiärerna som gjorde projektet möjligt.

Kirunas Snöfestival

Copperstone stöttar profilaktiviteten Kiruna Snöfestival som lyfter Kirunas roll som turiststad med vinterfokus. Huvudinslaget är Kirunas Internationella Snöskulpturtävling som årligen lockar konstnärer från hela världen.

Kirunafestivalen

Eventet Kirunafestivalen är en del av arbetet med att sätta Kiruna på kulturkartan. Här har Copperstone gått in som sponsor.

Kultura

Bland Kiruna växers initiativ finns kulturfestivalen Kultura. Målet med festivalen är att bidra till ökad livskvalitet för Kirunas invånare och locka nya människor till att bo och arbeta i Kiruna.

Julpyntartävling

I november anordnas en julpyntartävling på Kirunas Industriområde som garanterat kommer att lysa upp och höja stämningen inför nedräkningen till årets stora högtid. Copperstone är med och sponsrar eventet.